Image11

Ιστορικό

Η εταιρεία Infowood Technologies ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988

1988 – Η ίδρυση

Η εταιρεία “Αφοι Χατζηευφραιμίδη Ο.Ε.” (Infowood Technologies) ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988 απο τους αδερφούς Μηνά και Ευθύμη Χατζηευφραιμίδη, έχοντας σαν αντικείμενο την κατασκευή εξειδικευμένου λογισμικού (software) με εφαρμογή στην βιομηχανία των επίπλων κουζίνας.

 

1989 – Η πρώτη έκδοση του προγράμματος 1992

Η πρώτη έκδοση του προγράμματος, που ονομάστηκε “1992”, ολοκληρώθηκε στα τέλη του 1989. Ήταν το μοναδικό ελληνικό πρόγραμμα που έδινε τρισδιάστατο προοπτικό και που λειτουργούσε αυτόνομα.

Η Infowood Technologies, στην συνέχεια, ξανάγραψε από την αρχή το “1992” για το λειτουργικό σύστημα “Windows 3.0”, χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο ανάπτυξης την γλώσσα προγραμματισμού C++ και εφαρμόζοντας την τεχνική του “texture mapping”.

Έτσι το “1992” ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο ένα από τα πρώτα προγράμματα του κλάδου που έτρεξε σε “Windows 3.0”. Όσον αφορά την φωτορεαλιστική παρουσίαση του προοπτικού της κουζίνας χρησιμοποίησε φωτογραφίες πορτών, ηλεκτρικών συσκευών και πλαϊνών.

 

1999 – Άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού

Το 1999, η Infowood Technologies, έχοντας εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην ελληνική αγορά -γεγονός που της εξασφάλισε και την δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης- προχώρησε στην υλοποίηση άλλων δύο στόχων:

  • το άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού με την συμμετοχή της σε κλαδικές εκθέσεις και την αναζήτηση αντιπροσώπων-διανομέων σε χώρες όπως η Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Μέση Ανατολή.
  • η κάλυψη των αναγκών παρουσίασης – κοστολόγησης – παραγγελιοληψίας, συγγενών κλάδων με το έπιπλο κουζίνας. Aυτό απαιτούσε την προσαρμογή του “1992” σε νέα δεδομένα αλλά και την ανάπτυξη από την εταιρεία των βοηθητικών εργαλείων που απαιτούνταν ώστε από τη μια να είναι στην ανάπτυξή της εντελώς αυτόνομη από άλλες εταιρείες παραγωγής λογισμικού, και από την άλλη, το “1992” να είναι οικονομικό και προσιτό σε όλους. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι το γεγονός ότι το “1992” θεωρείται με διαφορά, το πιο κατάλληλο εργαλείο για επαγγελματική χρήση στους κλάδους επίπλου που αφορούν: κουζίνα, ντουλάπα, παιδικό, γραφείο, μπάνιο, αλλά και στην βιομηχανία κεραμικών πλακιδίων, παρκέτων, μαρμάρων και ειδών υγιεινής.

Έκτοτε το 1992 αναβαθμίστηκε πολλές φορές με την κυκλοφορία νέων εκδόσεων. Εδραίωσε τη θέση του στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, απόκτησε γραφεία και συνεργάτες στο εξωτερικό, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και ανοίχτηκε σε πολλούς κλάδους επαγγελματιών.

Στο μεταξύ από το 2006 διατίθεται και το Cut it, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και υπολογισμού κοπής, αυτόνομο ή/και σε συνδιασμό με το “1992 pro”.

 

2009 – Κυκλοφορεί στην αγορά η νέα έκδοση του 1992, η Enterprise Edition

Από τις αρχές του 2009 κυκλοφορεί στην αγορά η νέα έκδοση του 1992, η Enterprise Edition. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πολυστρωματικές και πολυεπίπεδες μελέτες, διαμόρφωση του interface από τον χρήστη, εξαιρετικά ευέλικτη διαχείριση της μελέτης (π.χ. δυνατότητα να έχουμε ανοιχτή συγχρόνως την κάτοψη και όσα προοπτικά και όψεις επιθυμούμε και να εργαζόμαστε σε οποιοδήποτε από αυτά ενώ άμεσα ενημερώνονται και τα υπόλοιπα), άμεση και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα αντικείμενα ή ανα στρώμα, εύκολος και γρήγορος σχεδιασμός καμπύλων επιφανειών και τοίχων, δυνατότητα αποθήκευσης πολλών γωνιών λήψης (κάμερες) και εκτύπωσής τους, μόνες ή σε συνδυασμό, πληρέστατες δυνατότητες εκτύπωσης και πολλά άλλα.